Her İnsan İkinci Bir Şansı Hak Eder

Yakup Çetin
0
Hayatta her insan bir takım hatalar yapar, Hataları ile yüzleşip hatalarını anlayan birisine insanlar asla şans tanımıyor. Nedendir bilinmez ama hayattan devamlı bir şans beklerken başkası bizden bir şans istediğinde bu şansı vermeyiz.
Ezelden ebede tüm insanlarda gelmiş ve gelecek  kişiliklerinde devamlı hatalar yanlışlar olacaktır. Şahsınıza yapılan bir yanlışı görmemek elde değildir. Ancak pişmanlığını ifade eden birisi için öncekinden daha kontrollü bir af mekanizması sağlayabilmeliyiz benliğimizde.

En hoyrat kişiler bile toplum psikolojisinin mahkumudur. Toplumda dışlanmışlık bireyi devamlı başka yanlışlara itecektir. Elimizde bir can simidi varken yanlışını kabul etmiş bir bireye mutlaka şans tanıya bilmeliyiz.

Hayatın doğruları her zaman baki değildir asla. Bugün doğru perspektifte olan eylemler, bireysellik ve çıkarların eş güdümünde rotasını saptırabilir. Bugün bizden bir şans bekleyen bireylerden yarın şans dilemeyeceğimizin asla garantisi yoktur.



Ben her zaman bu hayatta yanlışları ile doğru olan birisiyim. Yanlış yapmadan bir insanın doğruyu öğrenebileceği kanısında değilimdir. Tabi ki sözlerim doğruyu öğrenip yanlışa sevk olanlar için değildir, sözlerimin hedef noktası bir rehberden yoksun bireylerdir bu bireyler kendi doğruları ekseninde hayatlarını devam ettirir. Bu doğrular bazen toplumun doğruları ile çakışabilir. Bu çakışmayı fark eden bireyin bir şansa ihtiyacı varsa mutlaka verilmelidir ki birey dipten başa yanlışa sevk edilmesin.

Kişisel Öğreti: Yakup Çetin

Yorum Gönder

0Yorumlar

Yorum Gönder (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Check Now
Accept !